Bonbon formák
Fedezd fel a lenyűgöző bonbon formáinkat a bonbon formák kategóriában. Különleges és minőségi szilikon formáink segítségével könnyedén alkothatsz egyedi bonbonokat és díszíthetsz csodálatos süteményeket.
Válassz a kis, közepes és nagy félgömbök közül, vagy merülj el a tengerpart hangulatában a kagyló alakú formákkal. Fedezd fel a bonbonkészítés izgalmas világát és alkoss ínycsiklandó édességeket otthon!
A bonbon formák választásánál viszonylag tág határok között gondolkodhatunk.
A csokoládét kb 35-40 C fokon öntik, mivel ezen a hőmérsékleten már olvadt. Magasabbra nem is érdemes melegíteni, mert félő hogy megég, árt az ízének.
A legfontosabb, hogy a formából ki lehessen venni a kész bonbont, csokoládét, azaz ne tapadjon.
A szilikonból készült formák erre mindig alkalmasak. Ezek az élelmiszeriparban elterjedtek és a kimondott élelmiszeripari minősítés is csak akkor fontos, ha sütésre is használjuk.
Mivel rugalmasak, igy változatos formákat is használhatunk. Sőt léteznek kettő vagy többrészes formák is, ha nagyon bonyolult figurákat akarunk önteni.
Elterjedt a polikarbonátból készített bonbon forma is. Mivel azonban ez az anyag kemény, merev, így ezzel csak viszonylag egyszerű alakzatokat készíthetünk.